Uitslag D1 30 september 2007 in Schijndel

Zondag 30 september werd in het thuisbad van zwemvereniging Neptunus ‘58, de Molen Hey in Schijndel, de eerste wedstrijd van de D1-competitie gezwommen. De tegenstanders waren Njord uit Veldhoven, De Krabben uit Bergen op Zoom en Hieronymus uit Roosendaal. Namens Neptunus '58 gingen er maar liefst 39 zwemmers en zwemsters van start, goed voor 84 individuele starts en ook nog eens 4 estafettes.

Er werden uitstekende tijden gezwommen in het stampvolle zwembad. Zo behaalden Linda Schellekens en Anouk van Lokven reservelimieten voor de Brabantse WinterKampioenschappen op de 100 school en deed Rick van Hamond datzelfde op de 50 vrij. Voor de Brabantse Zomerkampioenschappen behaalde Anouk ook nog de reservelimiet op de dubbele afstand. De dames-estafette 4x100 vrij met naast Linda ook Sandra Schellekens, Mandy Kuijpers, Evalie Hovers behaalde eveneens de reservelimiet voor de BZK. Lara vd Ven kwam op de 100 school nog slechts 0.58 seconde tekort voor de BWK-limiet, ondanks dat ze in 2 weken tijd haar pr al 5,5 seconden sneller heeft gesteld.

Op de 50 vrij zwom Gijs Verhagen in een pr van 0,6 seconden voor het eerst onder de 27 seconden. Hij moet nog 0,22 seconde sneller voor een startbewijs voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Op de 200 school was Mark Schellekens, ondanks een pr van 2,6 seconden, nog iets meer dan een halve seconden te langzaam voor de NJK-limiet.

Maar liefst zeven clubrecords werden er aangescherpt door de eigenaars ervan. Anouk van Helvoirt stelde haar records op de 100 wissel en 200 vrij scherper, Anouk van Lokven deed dat op de 100 en 200 school en Linda verbeterde haar tijden op de 100 school en 100 wissel. Tot slot zwom Bente van Bergen als startzwemster van de 4 x 50 vrij estafette meer dan een seconde sneller dan ooit en verbeterde daarmee ook haar eigen clubrecord.

Enkele opvallende tijdsverbeteringen waren er verder voor Shirley Voets op de 100 wissel (bijna 4,5 seconde sneller dan ooit), terwijl Camiel Maseland en Danny van Grinsven op diezelfde afstand respectievelijk ruim 7,5 en bijna 13 seconden sneller dan hun oude pr waren. Op de 50 rug waren Dimphy van Grinsven en Tom vd Heijden 4,5 en 3,5 seconden sneller dan ooit. Op de 100 vrij zwom Jeroen Trimbach 3,5 seconden van zijn pr en deed Bart van Bergen datzelfde met bijna 6 seconden. De grootste verbetering kwam op naam van Rick van Hamond, die op de 200 school zich met maar liefst bijna 32 seconden verbeterde. Deze tijd stond dan ook al uit maart 2006. Op de 200 vrij zwom Lisa Smits bijna 7 seconden onder haar pr. Gijs Verhagen zwom op diezelfde afstand in een schitterende race tegen de 2 jaar oudere Wouter de Mol (Hieronymus) maar liefst 3 seconden onder zijn oude toptijd. Hoewel Gijs halverwege nog 2 seconden achter lag, was bij de finish dat verschil teruggelopen tot slechts vier tiende van een seconde.

Behalve de tweede plaats van de dames estafette (in een reservelimiet) werden de andere drie estafettes gewonnen. Gijs Verhagen, Mark Schellekens, Rick van Hamond en Mark van Dinther waren op de 4 x 50 wissel t/m 15 jaar 12 seconden sneller dan de concurrentie. De 4 x 100 vrij t/m 17 jaar met Roel vd Kleij, Rick van Hamond, Mark Schellekens en Gijs Verhagen was oppermachtig en wisten zelfs nog het team van de Krabben te 'dubbelen'. Met maar liefst 18 seconden voorsprong was ook deze overwinning een feit. Ook de 4 x 50 vrij meisjes t/m 13 jaar met Bente van Bergen, Anouk van Lokven, Esra Pennings en Anouk van Helvoirt liep als een trein en de overwinning was een feit, doordat ze bij de finish 3,7 seconden voor lagen op de nummer 2.

In de tussenstand bezet Neptunus '58 momenteel de 3e plaats van 23 verenigingen uit Brabant, Limburg en Zeeland. Zondag 25 november is in Boxtel de tweede van in totaal 5 competitiewedstrijden.